Medovo makové perníčky

Tradiční medové perníčky už neodmyslitelně patří k českým Vánocům. Tentokrát jsme je upekli s drobnou obměnou. Přidali jsme do těsta Medovo-makovou pomazánku a chutnají výborně. Tady je recept. Ještě pro zajímavost - na první fotce je srovnání klasického těsta a makového, ať máte jasnější představu o výsledku.

Ingredience:

Na potření:

  • rozšlehaný žloutek

Postup přípravy:

Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do folie a necháme ideálně přes noc odležet v lednici. Pak těsto podsypeme moukou, vyválíme a vykrajujeme svoje oblíbené perníkové tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C zhruba 8 - 10 minut a ihned po vytažení potřeme rozšlehaným žloutkem, aby perníčky získaly pěkný lesk. 

Dobrou chuť!